г. Вишневое, ул. Святошинская, 40Б, магазин "СпортБРО"
(093)767-21-40 (068)717-27-07
Войти:
loading
корзина В корзине 0

Ненависні овочі

 

Ненависні овочі

Тільки тут і тільки зараз: хитромудрий план непомітного введення овочів в щоденний раціон людини, яка їх ненавидить.  Якщо слідкувати йому неухильно, то твій дорогоцінний організм отримає всі необхідні речовини, а смакові рецептори не постраждають . Ну що ж, за справу!

Їж менше та краще.

Дієтологи стверджують, що в день потрібно з'їдати три-п'ять овочевих страв. Але, насправді,  дуже велике значення має якість продуктів, а не їх кількість. Щоб з'їдати не так багато овочів, їх потрібно вміло вибирати і готувати. Дуже високою буде цінність кожного шматочка. Що ж потрібно робити?  А ось що..

1. Купуй тільки заморожені овочі.

Не спокушайся дешевими свіжими овочами на ринку або в супермаркеті, як би дешево вони не коштували. Пролежавши в твоєму холодильнику декілька днів, овочі значно втратять свої поживні властивості.  І якщо ти не збираєшся з'їдати їх негайно, купуй овочі в замороженому вигляді.

Зазвичай овочі піддають заморожуванню через декілька годин після збору, тому вони набагато корисніші своїх свіжих на вигляд, але вже добре полежавших побратимів.

Консервовані овочі вживати можна лише в крайніх випадках, але ніяк не з дієтичної точки зору – під час термічної обробки вони залишаються без запаху і вітамінів.

2. Особливу увагу звертай на колір.

Якщо все ж вирішиш купувати свіжі овочі, бери найяскравіші.  Дієтологи вважають, чим яскравіше виглядає овоч, тим більше в ньому вітамінів.  Тому замість огірків і листового салату потрібно налягати на помідори, моркву і солодкий перець, особливо на червоний.  В них набагато більше вітамінів А і В. Якщо зелень – старайся вибирати її темних відтінків.

Рихлокачанний салат ромен майже в 7 разів перевершує свого звичайного побратима по складу вітаміну А і вдвічі  - по кальцію.

3. Не додавай воду.

Овочі найкраще вживати сирими. Хочеш зіпсувати продукт – додай до нього воду. Від 33 до 90% вітаміну С, який легко розчиняється у воді залишається в каструлі. А вітамін В буде знищений майже повністю. Крім того, варка на протязі 15 хвилин майже повністю лишає овочі без запаху. Виключенням з правил є зелений горошок  і цвітна капуста – вони краще за інших зберігають свої живильні властивості під час термічної обробки. 

4. Імітуй готовку.

«Миттєва варка» - один із самих здорових способів приготування овочів. Варто лише опустити їх в киплячу воду, порахувати до десяти і відкинути на друшляк. Від цього овочі стануть м'якими , але збережуть більшість своїх вітамінів і мінеральних речовин.  А ще краще – готувати їх на пару або в мікрохвильовій печі.  Для різноманітності спробуй обсмажити овочі на сковорідці.

Захисний камуфляж

  • Сховай .

Можна скористатися старим, але дуже дієвим способом: дрібно покришені овочі додай в страви з сильним запахом. Шпинат поклади в соус «чилі», гриби – в макарони з сиром, солодкий перець і цибулю-порей – в омлет.

  • Створи ілюзію звичної страви.

Візьми які-небудь негострі на смак овочі (баклажани, кабачки) і наріж їх довгими, тонкими скибочками. Потім обваляй в сухарях і підсмаж на маленькому вогні (чим нижче температура, тим більше збережеться вітамінів). Тепер вмочи обсмажені шматочки в сирний соус. Отримали смачну і корисну страву.

  • Шифруй.

Як і вівсяні пластівці, багато овочів в сирому вигляді залишають бажати кращого. Чим корисніше, тим не смачніше. Якщо в овочах є гірчинка, наприклад, як в шпинаті, додай до них трохи цукру або меду. Гарбузу можна приправити соусом барбекю або соєвим. Самі несмачні овочі готуй за рецептами кавказької кухні.

  • Користуйся приправами та гарнірами.

Завжди тримай в холодильнику герметичний пакет з митими і нарізаними овочами. Коли захочеш перекусити, мокай шматочки овочів в гострий соус, плавлений сир чи улюблену приправу для салату. Краще за все такі «мокання» робити зі стручками гороху, морквою, солодким перцем та капустою броколі. 

  • Крайні заходи

Перейди на рідку дієту. Купуй овочеві соки, особливу увагу зверни на дорогі.  В процесі технологічної обробки, склад води в них знижується, тому поживні речовини ти отримаєш в концентрованому виді. Однак, в порівнянні з овочами, в соках міститься набагато менше клітковини. Якщо традиційні моркв'яний і томатний соки тобі не до душі, спробуй моркв'яно-фруктову суміш із соку грейпфрутів, ківі, яблук і манго.  Вони дуже ефективно перебивають смак моркви.

  • Приймай фруктові добавки.

Якщо вияснилося, що з овочами ти зазнав поразки, переходь на споживання фруктів. За вмістом вітамінів і мінеральних речовин вони не дуже сильно поступаються овочам. Але постарайся придушити в собі ненависть до овочів чого б тобі це не коштувало!

14.12.2014


Оставить свой комментарий.


Внимание! Перед тем как добавить коментарий необходимо авторизоваться!
© 2017 СпортБРО. Все права данного сайта защищены.
СпортБРО - продажа спортивного питания, спортивных тренажеров

Вверх